Hotstone massage

In Azië en India worden hotstone massages al duizenden jaren gebruikt. Bij ons zijn dit soort massages, waarbij gebruikt wordt gemaakt van verwarmde stenen, pas sinds een aantal jaren populair. Toe aan een ontspannen hotstone massage?

Maak nu een afpraak

Wat is een hotstone massage?

Een hotstone massage is een ontspanningsmassage waarbij, zoals de naam al zegt, warme stenen worden gebruikt. Voor de massage worden alleen basaltstenen gebruikt omdat deze goed warmte kunnen vasthouden. De stenen zijn glad en plat en worden opgewarmd tot een temperatuur van ongeveer 45°C.

Tijdens de massage worden de stenen op sleutelposities op je lichaam gelegd waardoor de hitte en druk van de stenen diep door de spieren heen dringt. Hierdoor zorgt het voor ontspanning en geeft het je een energieboost. Nadat de hotstones zijn geplaatst worden andere delen van het lichaam ingesmeerd met  warme olie en gemasseerd met en zonder de hulp van warme stenen. De massage bestaat uit lange, rustige en cirkelvormige bewegingen. Doordat je lichaam goed verwarmd is door de stenen kan er beter en dieper gemasseerd worden voor een ultiem gevoel van ontspanning.

Naast ontspanning heeft een hotstone massage nog andere voordelen.

Ultiem gevoel van ontspanning

  • Helpt bij het afvoeren van afvalstoffen
  • Verbetert de bloedcirculatie
  • Zorgt voor ontspannen spieren
  • Vermindert spierspanningen en rugklachten
  • Zorgt voor een energieboost.

Hoe lekker zo’n hotstone massage ook is, helaas is het niet geschikt voor iedereen. Doordat de massage de lymfestroom activeert wordt het afgeraden aan mensen met kanker. Ook als je last hebt van koorts en spataderen is het geen goed idee om een hotstone massage te boeken. Heb je last van hartklachten, suikerziekte of een hoge bloeddruk? Ben je zwanger? Of gebruik je antidepressiva, ontstekingsremmers of medicatie die de rijvaardigheid kan beïnvloeden? Dan is het verstandig om eerst bij een specialist na te vragen of deze vorm van massage wel of geen goed idee is.

Als laatste speelt ook de buitentemperatuur een rol. Vallen de mussen van het dak tijdens een hittegolf? Ook dan is een hotstone massage geen goed idee. Je lichaam kan na de massage dan namelijk niet genoeg afkoelen.

Een hotstone massage bij Massagepraktijk Wagemakers

Ben je toe aan wat tijd voor jezelf? Voel je je vermoeid en wil je ultiem ontspannen? Dan kan een hotstone massage jou zeker helpen om even te ontsnappen uit de dagelijkse sleur.

Ontspannen met warme stenen is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar deze populaire behandeling zorgt voor ultieme ontspanning van lichaam en geest. Benieuwd of het iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op.

Maak een afspraak