Lymfedrainage massage

Lymfedrainage massage is een zachte, subtiele massagetechniek die zonder olie op je huid en het direct daaronder liggende lymfevatensysteem wordt toegepast. Door zachte aanrakingstechnieken worden de lymfeklieren gestimuleerd die vocht en afvalstoffen uit je lichaam verwijderen.

Maak nu een afpraak

Wat is lymfedrainage?

Onze lymfeklieren zorgen ervoor dat bacteriën en andere indringers uit ons lichaam worden afgevoerd. Tegelijkertijd stimuleert het ons immuunsysteem. In ons lichaam zitten wel honderden lymfeklieren die allemaal helpen om ons lichaam gezond te houden.

Rond 1930 is in Denemarken een specifieke techniek ontwikkeld om deze lymfestroom te optimaliseren; de lymfedrainage massage. De massagewerkdruk is zacht en het tempo rustig en ritmisch. Er wordt gebruik gemaakt van specifieke spiraal- en pompbewegingen die de doorstroming stimuleren en zorgen voor een diepe ontspanning. Lymfedrainage zorgt voor een snellere afvoer van vocht en gifstoffen en door de diepe ontspanning verlaagt het ook het stressniveau in het lichaam.

Lymfedrainage massage bestaat uit een drukfase en een drukloze fase. Tijdens de drukfase wordt er gezorgd dat de kleine lymfevaten vlak onder de huid opengaan. De drukloze fase zorgt er daarna weer voor dat de lymfvaten zich kunnen sluiten

Na de massage wordt vaak lymfetape aangebracht waardoor het proces nog dagen na de massage wordt ondersteund.

Wat doet een lymfedrainage massage?

Op plaatsen waar het lichaam teveel afvalstoffen heeft of waar het problemen heeft met de afvoer hiervan kan een lymfedrainage massage goed helpen.

Het helpt onder andere bij:

  • Spierpijn: de versnelde afvoer van afvalstoffen en de verbeterde aanvoer van voedingsstoffen zorgen ervoor dat het erg goed helpt na intensieve sportbeoefening zoals bijvoorbeeld het lopen van een marathon. Spierpijn kan hierdoor worden verminderd en zelfs worden voorkomen.
  • Ontspanning en pijnvermindering: denk hierbij aan zenuwpijn, hoofdpijn, migraine, stress, hoge bloeddruk of obstipatie.
  • Verminderen van littekenvorming bij acne, eczeem en allergieën en wondgenezing.
  • Pijnstilling: na een operatie kan het zorgen voor pijnstilling waardoor andere pijnstillers en medicijnen overbodig kunnen worden.
  • Betere nachtrust.
  • Het voorkomen of verhelpen van oedeem en striae tijdens de zwangerschap.
  • Herstel na een kneuzing of verstuiking.

Een massage bij Massagepraktijk Wagemakers

Voordat we starten met een lymfedrainage massage kijken we altijd eerst uitgebreid naar de klacht. Zowel naar de oorzaak als naar het probleem. Op deze manier bepalen we samen waar de focus van de massage komt te liggen en hoe de behandeling eruit ziet. Met alle kennis en ervaring van Massagepraktijk Wagemakers zorgen we altijd voor de beste resultaten.

Tijdens de massage wordt de klant liggend door middel van zachte en rustige technieken gemasseerd. Wij zorgen altijd voor een aangename temperatuur, een ontspannen sfeer en een rustgevend achtergrondgeluid.

Heb je last van oedeem, slaap je slecht of staat er binnenkort een intensieve sportprestatie op de planning? Dan is een lymfedrainage massage zeker aan te bevelen. Benieuwd of deze massage iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Maak een afspraak