Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is de meest bekende vorm van massage en is al duizenden jaren oud. Het doel van deze massage is al die jaren hetzelfde gebleven: lichaam en geest laten ontspannen en tot rust laten komen. Toe aan een ontspanningsmassage?

Maak nu een afpraak

Wat is een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage is, zoals de naam al zegt, bedoeld ter ontspanning. Het richt zich op de buitenste lagen van het spierweefsel en het tempo en de druk van de massage liggen laag. Veel lager dan bijvoorbeeld bij een sportmassage of bindweefselmassage. Tijdens de massage zullen je spieren ontspannen en je huid en pezen worden flexibel. Daarnaast wordt je doorbloeding gestimuleerd en door de warmte en aanraking komen er in je lichaam geluk hormonen vrij.

Een ontspanningsmassage kan ook een gevoel van stress wegnemen. Stress kan veroorzaakt worden door enorm veel verschillende factoren. Door een ontspanningsmassage regelmatig te herhalen kun je stress- en spanning gerelateerde klachten verminderen en zelfs voorkomen. Je lichaam kan de ontspanning die voortkomt uit de massage namelijk opslaan in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan refereren. Een ontspannen lichaam zorgt dus ook voor een mentale ontspanning.

Massage is gezond

  • Positief effect op je immuunsysteem en weerstand waardoor je minder vaak ziek bent
  • Psychische klachten als onrust en stress nemen af of kunnen voorkomen worden
  • Maakt spieren soepeler
  • Neemt spierkrampen weg
  • Geeft je extra energie
  • Brengt de bloedsomloop op gang
  • Zorgt voor afvoer van vocht en afvalstoffen
  • Positief effect op de spijsvertering
  • Beter concentratievermogen

Een ontspanningsmassage is gezond voor lichaam en geest. Het is wetenschappelijk bewezen dat het je zowel psychisch als lichamelijk gezonder maakt.

Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen weg uit je lichaam waardoor je vervelende situaties makkelijker los kunt laten en deze niet worden opgeslagen in je lichaam. Maar ook zonder fysieke klachten kan een ontspanningsmassage erg fijn zijn. Je creëert hierdoor even tijd voor jezelf waardoor het voor een compleet gevoel van welzijn zorgt. Door dit gevoel creëer je rust in je hoofd en lichaam waardoor je jouw batterij weer kunt opladen

Een ontspanningsmassage bij Massagepraktijk Wagemakers

Tijdens een ontspanningsmassage bij Massagepraktijk Wagemakers wordt gebruik gemaakt van een natuurlijke, warme olie. Hierdoor glijden de handen van de masseur gemakkelijk over je huid wat de massage extra prettig maakt. Daarnaast zorgt de geur van de olie voor een extra gevoel van ontspanning en voedt en activeert het je huid.

Tijdens de massage kun je genieten van een rustgevende achtergrondmuziek en kun je uiteraard aan geven of de druk goed is of dat je deze liever harder of zachter wilt hebben. Ontspanningsmassages zijn al te boeken vanaf 30 minuten.

Heb je geen tijd? Heb je het te druk? Dan is het juist voor jou extra verstandig om snel een afspraak te maken. Hopelijk zien we je snel!

Maak een afspraak