Rug-, schouder- en nekmassage

De rug, schouders en nek zijn vaak plaatsen waar je als eerste klachten krijgt als je bijvoorbeeld last hebt van stress, te lang in dezelfde (werk)houding zit of zwaar lichamelijke activiteiten uitvoert. Heb je hier last van? Dan is een rug-, schouder- en nekmassage iets voor jou.

Maak nu een afpraak

Wat doet een rug-, schouder- en nekmassage?

Spanning in je lichaam hoopt zich vaak op tussen je schouders en nek. Hierdoor kun je last krijgen van spierspanningen en verkrampingen. Op tijd ontspannen is belangrijk zodat er geen langdurige pijnklachten ontstaan. Rug-, schouder- en nekklachten kunnen namelijk gemakkelijk uitstralen naar de rest van je lichaam en zorgen voor bijvoorbeeld hoofdpijn of pijn in je armen. Om het pijngebied niet te vergroten maar juist te verkleinen kan een rug-, schouder- en nekmassage erg goed werken.

Het is, zoals de naam al zegt, een massage waarbij alle aandacht gericht is op je rug, schouders en nek. Door het gebruik van zachte tot stevige strijkingen en knedingen worden pijnlijke en stijve spieren losgemaakt waardoor klachten verdwijnen. De stevigheid van de massagetechniek hangt af van hoe vast de spieren zitten en of je last hebt van spierknopen of verklevingen. De massage zorgt ervoor dat je spieren ontspannen en botten, pezen en weefsels flexibel blijven. Daarnaast zorgt deze massage voor een betere bloedcirculatie waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Hierdoor kan weefsel beter herstellen waardoor lichamelijke klachten verdwijnen.

Waarom?

Je rug, schouders en nek zijn gevoelig voor blessures en overbelasting. Doordat we steeds meer en langer in dezelfde houding zitten kun je bijvoorbeeld last krijgen van een pijnlijke nek en schouders. Maar ook stress en spanning kunnen ervoor zorgen dat je spieren op deze plaatsen vast gaan zitten. Als je voor een langere periode deze spieren overbelast kunnen er klachten ontstaan die regelmatig terugkomen.

Dit komt doordat er dan zogeheten triggerpoints in je spieren ontstaan. Een triggerpoint is een plek in een spier waarvan de vezel verkrampt is. Het verkort je spier waardoor er spanning op de spier, het gewricht en de naastgelegen zenuwen en bloedvaten komt te staan.

 

Hierdoor is het drukken op een triggerpoint pijnlijk en deze pijn kan uitstralen naar andere delen van je lichaam. Zo kan bijvoorbeeld een triggerpoint in je nek zorgen voor hoofdpijn of pijn in je armen.

Door een rug-, schouder- en nekmassage kunnen je spieren weer ontspannen en verdwijnen de pijnlijke klachten. Om klachten in de toekomst te voorkomen is deze massage ook erg goed om preventief te boeken. Een massage op regelmatige basis houdt je spieren soepel en voorkomt overbelasting.

Een rug-, schouder- en nekmassage bij Massagepraktijk Wagemakers

Tijdens je eerste afspraak staan we uitgebreid stil bij jouw specifieke klachten zodat de massage hier op aangepast kan worden. Heb je vooral last van een stijve nek of juist lage rugpijn? We horen het graag zodat we de behandeling hier op aan kunnen laten sluiten. Na de behandeling kan ik je adviseren om bepaalde oefeningen thuis te doen. Dit om het herstelproces te ondersteunen.

Tijdens de massage maken we gebruik van een warme olie om de massage zo aangenaam mogelijk te maken. De etherische olie bevat voedende en activerende werkstoffen voor de huid.

Ook als je geen klachten hebt is het mogelijk om ter ontspanning een rug-, schouder- en nekmassage te boeken. Je kunt hierbij dan ook kiezen voor bijvoorbeeld een ontspanningsmassage of hotstone massage. Wil je graag van je rug-, schouder- of nekklachten af? Of ben je toe aan wat tijd voor jezelf en wil je ultiem ontspannen? Boek dan nu een afspraak bij Massagepraktijk Wagemakers.

Maak een afspraak