Sportmassage

Een sportmassage is een goed middel om je lichaam voor, tijdens en/of na een fysieke prestatie te ondersteunen. Het masseren van de spieren stimuleert de doorbloeding waardoor het prestaties kan verbeteren en blessures kan helpen voorkomen. Iets voor jou?

Maak nu een afpraak

Wat is een sportmassage?

Een sportmassage is een stevige massage waarbij je spieren worden gemasseerd om de doorbloeding in je spieren en lichaam te stimuleren. Door diepe en langzame massagetechnieken worden afvalstoffen uit je spieren sneller afgevoerd waardoor het herstel van je lichaam en spieren wordt bevorderd. Om de afvoer van de afvalstoffen te bevorderen is het belangrijk om na de massage voldoende water te drinken.

Naast een sneller herstel voorkomt een sportmassage ook overbelasting van je spieren en dus blessures. Zo’n soort massage wordt niet altijd als even prettig ervaren doordat er soms diep in de spieren moet worden gemasseerd om knopen uit je spieren te halen.

Niet alleen voor sporters

De naam sportmassage doet misschien anders vermoeden maar deze massage is niet alleen bedoeld voor sportende mensen.

Werken kan ook een zware sport zijn door bijvoorbeeld overbelasting, een verkeerde werkhouding of stress. Ook voor deze ‘atleten’ kan een sportmassage dan de oplossing zijn om van bepaalde blessures af te komen en in goede conditie te blijven.

Wanneer?

Een sportmassage kun je voor, tijdens en na een fysieke inspanning ondergaan en kan dus zowel preventief als herstellend ingezet worden. Vóór een fysieke prestatie kan een massage onderdeel uitmaken van de warming-up om de spieren los te maken.

Een herstellende massage kan bijvoorbeeld na een training of wedstrijd worden gegeven. Het is altijd belangrijk dat er genoeg tijd zit tussen de massage en de inspanning. Dit omdat een sportmassage je spieren teveel kan belasten waardoor het juist in je nadeel kan werken. Bespreek dit daarom altijd van te voren met de masseur zodat de massage hier op aangepast kan worden.

Een sportmassage bij Massagepraktijk Wagemakers

Voordat we starten met een sportmassage bespreken we altijd eerst waar er behoefte aan is. Staat er een fysieke inspanning op het programma? Of zijn er bepaalde blessures waar je last van hebt? Op deze manier bepalen we samen waar de focus van de massage komt te liggen. Met alle kennis en ervaring van Massagepraktijk Wagemakers zorgen we altijd voor de beste resultaten.

Dus heb je last van spierpijn of overbelaste spieren? Of zitten je nek en schouders wel erg vast door stress en spanning? Dan is een sportmassage zeker aan te bevelen. Benieuwd of deze massage iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op. Er kan een keuze gemaakt worden uit een gedeeltelijke of algehele massage in een nader te bepalen tijdsduur.

Wij kunnen helaas geen sportmassage geven als je last hebt van koorts, een ontsteking of een gescheurde of gekneusde spier.

Maak een afspraak