Zwangerschapsmassage

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Een mooie en bijzondere tijd is aangebroken waarin je lichaam in een snel tempo veranderd. Naast het grote genieten van de groeiende buik, kan dit ook samen gaan met lichamelijke klachten. Een zwangerschapsmassage kan deze klachten verminderen.

Maak nu een afpraak

Wat is een zwangerschapsmassage?

Zoals de naam al zegt is een zwangerschapsmassage bedoeld voor vrouwen die zwanger zijn. Het is een zachte massage die vooral bedoeld is ter ontspanning en het eventueel verminderen van lichamelijke klachten. De focus van de massage ligt op je rug, schouders, nek en benen.

Je rug, schouders en nek hebben het tijdens de zwangerschap zwaarder door het extra gewicht van je buik. Een zwangerschapsmassage kan daarom erg fijn en ontspannend werken om alles los te maken. Ook massage van de benen kan tijdens de zwangerschap extra fijn zijn. Door het extra gewicht dat je meedraagt zijn je benen vaak sneller vermoeid en kunnen vocht vasthouden. Een massage kan deze klachten verminderen.

Ontspanning is goed voor je

Ontspanning is goed voor iedereen. Zeker als jouw lichaam bezig is met het laten groeien van een klein mensje.

Een zwangerschapsmassage heeft dan ook verschillende voordelen voor jou en je baby:

  • Verhoogt mentale gezondheid. Je lichaam maakt tijdens een massage het gelukshormoon oxytocine aan en de aanmaak van stresshormonen wordt juist minder.
  • Verlicht zwangerschapsklachten zoals rugpijn en vermoeide benen doordat het je spieren soepel maakt.
  • Betere vochtafdrijving. Vocht vasthouden is een veelvoorkomende zwangerschapsklacht. Zeker tijdens de laatste maanden hebben veel vrouwen hier last van. Een massage zorgt voor een betere vochtafdrijving.
  • Betere bloedcirculatie waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.
  • Betere nachtrust. Ondanks dat je misschien al een tijdje niet meer in je favoriete slaaphouding kunt slapen zorgt een regelmatige massage ervoor dat je beter kunt slapen.
  • Verhoogt je weerstand. Door alle bovenstaande punten wordt je immuunsysteem sterker en wordt je minder snel ziek.
  • Verkleint de kans op vroeggeboorte. Uit onderzoek is gebleken dat zwangerschapsmassages de kans op vroeggeboorte en complicaties bij de bevalling verlagen.

Een zwangerschapsmassage bij Massagepraktijk Wagemakers

Tijdens een zwangerschapsmassage bij Massagepraktijk Wagemakers heb je verschillende manieren om gemasseerd te worden. We hebben in onze praktijk een speciale massagetafel voor zwangere vrouwen. Hierin zit een gat voor je buik waardoor je lekker op je buik kunt liggen. Lig je liever op je zij? Dat kan natuurlijk ook. Dan maken we het zo aangenaam mogelijk door je lichaam op verschillende plaatsen met kussens te ondersteunen. Merk je tijdens de massage dat je zwangere lichaam anders reageert op bepaalde aanrakingen of geuren? Meld het dan direct bij onze masseur.  Wij doen er alles aan om jou lekker te laten ontspannen en genieten.

Heb je tijdens je zwangerschap last van een hoge bloeddruk, trombose, spataderen, hartklachten of koorts? Dan stellen we je massage graag uit tot na je zwangerschap. Heb je andere klachten en twijfel je of een zwangerschapsmassage goed voor je is? Overleg dan altijd even met je verloskundige.

Maak een afspraak